Wonen
Comfortabel thuis wonen

Comfortabel thuis wonen

Al vele jaren werk ik in de ouderenzorg. Voornamelijk in het verpleeghuis waar in de loop van deze vele jaren veel veranderd is. Toen ik begon als verzorgende sliepen de mensen in vier persoons slaapkamers met alleen maar gordijntjes tussen de bedden. De bewoners hadden een nachtkastje en een klerenkast en dat was alles wat er over was van hun vroegere bezittingen. Ze brachten de dag door in de gezamenlijke huiskamer op meubilair van het huis. Die tijden liggen gelukkig achter ons. De bewoners hebben nu een eigen appartement, met eigen meubilair en eigen spullen. Desondanks is het overgrote deel van de bewoners liever niet bij ons. Zij verlangen naar hun eigen huis en gelukkig bieden allerlei hulpmiddelen de mogelijkheid voor ouderen om, ondanks allerlei handicaps, lang thuis te blijven. Een heel belangrijk hulpmiddel is de industriele relaxstoel. Het belang van zo’n stoel wordt vaak onderschat. Het wordt gezien als een luxe stoel, en dat is het ook, maar het is daarnaast een cruciaal hulpmiddel bij een goede zithouding en vooral bij veilig opstaan. In dat laatste voorzien sommige van deze stoelen door letterlijk te helpen bij het opstaan uit de stoel, voor veel ouderen steeds weer een opgave.

Industriële relaxstoel voor u?

In de industriële relaxstoel kunnen veel mensen ook rustig even een middagdutje doen. De stoel zit zo lekker en kan vaak naar achteren gezet worden, dat dit geen enkel probleem meer is. Dat heeft als grote voordeel dat u niet naar bed hoeft te gaan. Want ook op bed gaan liggen, en dan met name de benen in bed krijgen, valt niet altijd mee. Sommige mensen hebben daar ook hulp bij nodig en die hulp is niet altijd voorhanden. Dan is het heerlijk als u even in de luxe stoel kan liggen. Dus heeft u moeite met opstaan, heeft u moeite een prettige zithouding te vinden in uw huidige stoel of wilt u eens lekker achterover liggen in een stoel, dan is een industriële relaxstoel waarschijnlijk wel iets voor u.

Ruime keuze

Om de juiste stoel te vinden moet u wel even zoeken, ze zijn er in allerlei soorten, maten, ontwerpen en kleuren. Het is daarom erg belangrijk dat u zich goed laat adviseren en vooral dat u de stoelen ook daadwerkelijk uitprobeert. Dat kan bij u thuis of in de winkel. Zo kan elk onderdeel van de stoel aan uw lichaam aangepast worden. Alleen zo wordt de stoel niet alleen een comfortabele zitplaats maar ook een efficiënt hulpmiddel thuis!