Lifestyle
Zonder zorgen woning verhuren aan expats

Zonder zorgen woning verhuren aan expats

Ben jij van plan om op wereldreis te gaan? Of vertrek jij simpelweg voor een langere tijd naar het buitenland? Dan is het handig om jouw woning te verhuren, maar dit kan natuurlijk alleen als jij een koopwoning hebt. Eigen huis verhuren kan namelijk heel erg handig zijn als jij weg bent van huis. Vooral voor een langere tijd kan dit heel erg voordelig zijn. Je kunt op deze manier namelijk meer inkomen krijgen en soms is dit ook nodig op een wereldreis. Toch zijn er verschillende manieren waarop jij je woning kunt verhuren en is iedere manier weer anders. Woning verhuren aan expats is ideaal, omdat je dan zeker weet hoelang ze in Nederland zullen blijven. Ook hebben ze een stabiel inkomen en weet je zeker dat de huur van jouw woning betaald wordt. Waar moet je nu allemaal op letten bij het verhuren van een woning aan een expat? In dit artikel zetten we alles op een rijtje, zodat je zorgeloos kunt vertrekken.

Maak de woning aantrekkelijk

Als jij een woning snel wilt verhuren aan een expat, is het belangrijk om jouw woning aantrekkelijk te maken. Wanneer jouw woning er goed uitziet, is de kans op het vinden van huurders ook een stuk groter. Er zijn ook speciale platforms die je hiervoor kunt gebruiken, deze platforms linken expats aan jouw woning. Dit maakt het natuurlijk allemaal wat makkelijker, naar de expat moet jouw woning wel mooi vinden. Daarom is het van belang dat je kwalitatieve foto’s maakt van jouw woning. Laat hierbij ook iedere kamer van de woning zien, zo is jouw woning een stuk sneller verhuurd.

Contract

Als jij aan de andere kant van de wereld zit, wil je niet voor een verrassing komen te staan. Het is daarom belangrijk om een duidelijk contract op te stellen met alle voorwaarden die voor jou van belang zijn. Het contract moet ook op juridisch vlak helemaal juist zijn en dit kan je laten controleren door een advocaat. Wie is er bijvoorbeeld verantwoordelijk wanneer er schade wordt gemaakt? Het is belangrijk om vooraf goed over deze zaken na te denken, zodat je alles op papier kunt zetten.

Er kunnen altijd onvoorziene kosten ontstaan bij het verhuren van je eigen woning. Het is daarom altijd erg belangrijk om een borg te vragen van de huurders. Je weet op deze manier zeker dat de schade betaald wordt.