Algemeen
Voorbereiden op je internationale sabbatical

Voorbereiden op je internationale sabbatical

Ben jij je hele leven lang al hard aan het werken? Misschien is het dan eens tijd voor een kleine pauze. Een sabbatical is dan ook geen gek idee! Een sabbatical is een verlofperiode van een aantal maanden en soms zelfs langer. Uiteraard is dit wel onbetaald verlof. Tijdens je sabbatical kun je van alles doen. Een wereldreis maken, vrijwilligerswerk in het buitenland of misschien vind je het wel leuk om een talencursus te volgen. Wat je ook gaat doen, deze blog helpt je bij de voorbereidingen. 

Visum aanvragen

In ieder continent, land en regio kun je de prachtige wereld ontdekken. Het kiezen van een bestemming voor je internationale sabbatical is dan ook een hele uitdaging. Heb jij een keuze kunnen maken? Wacht dan niet te lang met het starten van de visumprocedure. Ga na welk visum jij nodig hebt en maak direct een afspraak bij het consulaat. Een visumaanvraag kan namelijk soms wel weken tot maanden duren. Het is dus aan te raden om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen. 

Internationale creditcard regelen

Als je voor een langere tijd in het buitenland verblijft, zal je een manier moeten vinden om te kunnen betalen. Het is dan ook handig om een internationale creditcard aan te vragen. Hiermee kun je wereldwijd betalingen doen. Overigens is een internationale creditcard niet de enige manier om te betalen in het buitenland. Het is ook een optie om een bankaccount te openen op de plek waar jij heen reist. Je krijgt dan een debitcard die je kunt gebruiken op de plaats van bestemming. Het voordeel hiervan is dat je gratis contant geld kunt pinnen bij een geldautomaat. Dit is niet het geval wanneer je een internationale creditcard hebt. Een bankaccount openen is vaak alleen wel pas de moeite wanneer je langer dan drie maanden ergens verblijft. 

Vlak voor vertrek

Je weet nu enigszins waar je aan moet denken bij de voorbereidingen voor je sabbatical. Toch moet je vlak voor vertrek nog aan wat kleine dingen denken. Laat je je woning bijvoorbeeld alleen achter, omdat je niet samenwoont? In dat geval is het verstandig om je huis goed te beveiligen. Dat kan met een Jablotron alarmsysteem of een Ajax alarmsysteem. Met deze alarmsystemen kun je met een gerust gevoel je woning verlaten. Een andere tip is om vlak voor vertrek wat contant geld te pinnen. Als je binnen de EU reist, is dat natuurlijk niet nodig. Hier betaalt iedereen namelijk met de Euro. Ga je verder weg, bijvoorbeeld naar Azië? Dan kan het lokale contante geld goed van pas komen bij aankomst voor een taxi of andere onvoorziene kosten.