Mode
Trends in haarkleuring die je dit jaar niet mag missen

Trends in haarkleuring die je dit jaar niet mag missen

De wereld van haarkleuring is altijd in beweging en elk jaar zijn er weer nieuwe trends die de overhand nemen. Dit jaar zien we dat natuurlijke tinten enorm populair zijn. Mensen kiezen vaker voor haarkleuren die dicht bij hun oorspronkelijke haarkleur liggen, of die een subtiele, maar verfijnde verandering geven. Denk aan warme honingblonde tinten, rijke chocoladebruin of zachte karamel highlights die zorgen voor een frisse look zonder te overdrijven.

Naast de natuurlijke kleuren zien we ook een opkomst van de pastelkleuren. Deze trend is vooral populair onder de jongeren die graag experimenteren met hun uiterlijk. Zachte lavendel, mintgroen en zelfs roze zijn kleuren die je steeds vaker voorbij ziet komen. Het mooie van pastelkleuren is dat ze vaak subtiel zijn en een speelse, maar toch stijlvolle uitstraling geven aan je haar.

Duurzame haarverzorgingsproducten winnen terrein

Duurzaamheid is een thema dat door veel branches heen speelt en zo ook in de wereld van Wecolour haarkleuring. Steeds meer mensen zijn zich bewust van hun ecologische voetafdruk en kiezen daarom voor producten die niet alleen goed zijn voor hun haar, maar ook voor het milieu. Merken springen hier op in door haarverf te ontwikkelen die gemaakt is van natuurlijke ingrediƫnten, vrij van schadelijke chemicaliƫn en verpakt in recyclebare materialen.

Wanneer je op zoek bent naar een duurzame optie voor haarkleuring, is het belangrijk om te kijken naar de samenstelling van de verf. Zijn er chemische toevoegingen gebruikt of is de verf juist samengesteld uit plantaardige stoffen? Dit zijn belangrijke overwegingen die meespelen bij het maken van een milieubewuste keuze.

Hoe kies je de beste haarverf voor jouw haartype

Het kiezen van de juiste haarkleuring kan soms een uitdaging zijn. Er zijn namelijk verschillende factoren waar je rekening mee moet houden, zoals je natuurlijke haarkleur, je haartype en de conditie van je haar. Als je fijn haar hebt, wil je bijvoorbeeld een verf die je haar niet beschadigt of verzwaart. Heb je krullend haar, dan is het belangrijk om te zoeken naar een verf die de krul definieert en niet uitdroogt.

Het is ook belangrijk om na te denken over hoe lang je de kleur wilt behouden. Zoek je een permanente oplossing of geef je de voorkeur aan een semi-permanente verf die na een aantal wasbeurten vervaagt? Door deze vragen te stellen voordat je een aankoop doet, kun je beter inschatten welk type haarkleuring het beste bij jouw wensen past.

De terugkeer van klassieke kapsels met een moderne twist

Kapsels komen en gaan, maar de klassiekers blijven altijd bestaan. Dit jaar zien we dat veel traditionele kapsels een comeback maken met een moderne draai. Denk aan de boblijn die net iets messier wordt gedragen of de shag die terugkomt met zachtere lijnen.

Bij deze kapsels draait het allemaal om textuur en volume, iets wat perfect gecombineerd kan worden met de juiste haarkleur. Een balayage of babylights kunnen bijvoorbeeld net dat beetje extra dimensie geven aan een klassiek kapsel en zorgen voor een hedendaagse look.

Tips voor het behouden van je haarkleur

Eenmaal je de perfecte haarkleur hebt gevonden, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Het is daarom essentieel om goede nazorg te plegen. Gebruik shampoos en conditioners die speciaal zijn ontwikkeld voor gekleurd haar en probeer het wassen tot een minimum te beperken om uitdroging te voorkomen.

Daarnaast is het slim om hitte styling tools zoals stijltangen en krultangen met mate te gebruiken. Hitte kan namelijk kleurvervaging versnellen. Als je toch hitte wilt gebruiken, vergeet dan niet om een hittebeschermend product aan te brengen om je lokken te beschermen.