Wonen
Tips voor de beste raambekleding op maat

Tips voor de beste raambekleding op maat

De inrichting en de uitstraling van het huis is steeds meer het gesprek van de dag. Er zijn allerlei mogelijkheden voor de inrichting van een kamer, er kan van alles worden aangepast om een eigen stijl te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld besluiten om eenvoudige woonaccessoires in te passen, zoals bankstellen of tafels. Of misschien denk je er wel aan om de muren van de woonkamer een andere kleur te geven om de woonkamer lichter te laten lijken. Allemaal mogelijkheden om het huis een eigen stijl te geven. Maar hoe kun je meer privacy creëren of juist meer licht in huis halen?

Raambekleding geeft sfeer aan je woonruimte. Het kan echt iets uitstralen en een aanvulling zijn op het interieur. Er zijn heel veel verschillende soorten raamdecoratie beschikbaar, maar welke past het beste bij jouw huis? Denk bijvoorbeeld aan een raamdecoratie die voorziet in maximale privacy, of raamdecoratie die ervoor zorgt dat je zoveel mogelijk lichtinval hebt. In deze blog bespreken we diverse vormen van raambekleding zodat je de inrichting van de kamer naar eigen smaak kunt invullen. 

Plisse gordijnen

Het gebruik van een plisse gordijn is de laatste jaren heel erg gegroeid en dat is niet zonder reden. Plisse gordijnen zijn namelijk geschikt voor elk raamtype en kunnen op maat gemaakt worden voor alle ramen, deuren, dakramen, plafondramen, lichtkoepels, draaikiepramen en lichtstraten. 

Standaard plissés en honingraat plisségordijnen

Bij het samenstellen van een plisse gordijn, is het van belang om eerst het type stof te kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld standaard plissés die beschikken over één laag stof, maar ook honingraat plisségordijnen die beschikken over een dubbele laag stof. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor verduisterende honingraat plissés. Verduisterende honingraat plissés beschikken over een laagje aluminium, wat verduisterend en isolerend werkt. Zo zorg je ervoor dat de kou buiten blijft. Gasprijzen zijn de laatste tijd erg prijzig en dit is voor veel mensen niet meer te betalen. Het kan daarom zeer aantrekkelijk zijn wanneer de gasprijzen een grote kostenpost vormen voor jouw vaste lasten. Op deze manier kun je geld besparen doordat de verduisterende honingraat plissés ervoor zorgen dat je de verwarming minder hoeft aan te zetten. 

Na het kiezen van de stof, is het tijd om te kiezen voor het type bediening. Ga je voor een handgreep of misschien toch voor elektrische bediening? Online is er een heel erg groot assortiment van raambekleding van elegante stoffen in verschillende kleuren en designs. Bestel jouw raambekleding op maat eenvoudig en snel online.