Wonen

Machinaal graven: vergeet uw Klic-melding niet!

Niet alleen voor zakelijke actoren is het relevant, maar ook steeds vaker voor particulieren: machinaal graven. Begint u aan een nieuw project? Ga dan eens na of machinaal graven op de planning staat. Daar waar veel zakelijke partners vaak ervaring hebben met de wettelijke regelgeving rondom deze praktijk, zijn veel particuliere gravers er niet van op de hoogte dat er een Klic melding gedaan moet worden. Het zou zonde zijn, wanneer blijkt dat u niet conform de wetgeving aan het handelen bent. Dit artikel leent zich om meer uitleg te geven over deze cruciale stap in uw project, zodat u nog voor uw werkzaamheden op de hoogte bent van de juiste manier van het uitvoeren van dit proces.

Gelukkig is er een applicatie

Een Klic melding doen, kan het simpelst voltooid worden via de KLICAPP. U heeft uw smartphone bijvoorbeeld altijd bij de hand, en daarom is het voltooien van deze stap middels een applicatie ook zo handig. Het kan daarnaast vrij ingewikkeld worden, wanneer u zo druk bent én er van u verwacht wordt dat u aan wettelijke plichten voldoet. U moet zich kunnen focussen op uw project, zoder dat u het gevoel heeft dat er nog wat knaagt. Dankzij de interface, weet u zeker dat u geen opdracht overslaat in dit proces en heeft u alle documentatie zo bij de hand wanneer hiernaar wordt gevraagd. 

Op tijd starten met graven

Iedere Klic-melding is 20 werkdagen geldig, dit is ook waarom u binnen dit tijdsframe met uw werkzaamheden zult moeten starten, anders moet u een nieuwe melding aanvragen. Het fijne aan het aanvragen van deze melding binnen de applicatie, is dat u in 95% van de gevallen binnen één werkdag een levering ontvangt van uw melding. Doordat de melding snel geleverd wordt, blijft dit onderdeel van uw proces nog vers in uw hoofd zitten. U zult het dan minder snel vergeten, en op tijd uw werkzaamheden starten. 

Waarom de Klik-melding voordelig is voor u 

Naast het feit dat u in opdracht opereert, haalt u zelf ook nog voordeel uit het doen van de melding. U zult namelijk kabel- en leidinginformatie ontvangen die ook voor u gunstig is tijdens het uitvoeren van dit proces. Zo weet u zeker dat u op de juiste manier aan de slag gaat en geen cruciale onderdelen raakt. Dit z