Algemeen
Kies voor natuurlijk licht in een pand met lichtstraten of -koepels

Kies voor natuurlijk licht in een pand met lichtstraten of -koepels

Het is binnen een pand altijd fijn als er genoeg natuurlijk licht binnen kan komen. Hierdoor zal een gebouw er altijd meteen al groter uit kan zien. Daarom is het zeker de moeite waard om te kiezen voor verschillende opties waardoor natuurlijk licht in de juiste hoeveelheden in een ruimte zal komen. Er zijn daarbij diverse producten die ingezet kunnen worden. Uiteindelijk wil je er dankzij voor deze producten vooral voor gaan zorgen dat de hoeveelheid aan natuurlijk licht binnen het gebouw zal toenemen. Op het gebied van de ruimtelijkheid binnen een kamer zal daardoor veel behaald kunnen worden. Bekijk dus ook bij jouw gebouwen welke vormen van producten hierbij de juiste resultaten gaan brengen voor de mate van natuurlijk licht. Gelukkig zijn er in ieder geval meer dan genoeg opties waaruit gekozen kan worden.

 

De lichtkoepels

Zo behoren de lichtkoepels onder andere tot de mogelijkheden van deze producten. Met de inzet van een lichtkoepel zal je bij het plafond van een ruimte ontzettend veel licht binnen laten komen. Dit zal de hoeveelheid van natuurlijk licht in een grote mate gaan verhogen. Het is dan ook zeker de moeite waard om de varianten en soorten van deze lichtkoepels te bekijken. Zo zal je er achter komen dat er altijd wel een lichtkoepel te vinden is die binnen jouw pand gaat passen. Naast hoeveelheid van natuurlijk licht zal een lichtkoepel ook een stijlvol uiterlijk toevoegen bij het pand. Het is dan ook zeker de moeite waard om te bekijken hoe een lichtkoepel voordelen toe kan voegen bij jouw bedrijfspand of woning. Op deze wijze eindig je met een lichtkoepel waar je nog veel jaren van kan gaan genieten. 

 

Of lichtstraten

Naast de lichtkoepels is het ook mogelijk om gebruik te gaan maken van lichtstraten. Deze lichtstraten zullen op het gebied van natuurlijk licht hetzelfde werk leveren als de koepels. Tegelijkertijd zullen de lichtstraten er toch anders uit gaan zien. Er zijn dan ook verschillende vormen te vinden op het gebied van deze lichtstraten.  Waar een koepel vaak rond of vierkant zal zijn, is het bij de lichtstraten gebruikelijker om een langere strook te plaatsen op het dak met ramen. Daarom worden deze lichtstraten ook omschreven als straten, door de rijen van de ramen. Bij de categorie van de lichtstraten zijn er verschillende producten waaruit gekozen kan worden. Het is onder andere mogelijk om te kiezen voor gebogen ramen, een zadeldak of een lessenaarsdak. De lichtstraten zullen in ieder geval goed aan moeten sluiten bij het dak.