Wonen
Geef je woning een make-over

Geef je woning een make-over

Je kunt meerdere redenen hebben om je huis een make-over te willen geven. Ben je bijvoorbeeld je oude stijl helemaal zat? Of misschien ben jij wel toe aan een nieuwe fase in je leven. Bij een nieuwe fase kan een nieuw uiterlijk van je huis dit vrije gevoel versterken. Je kunt ervoor kiezen om je hele huis aan te pakken of je geeft je huis een kleinere make-over aan de hand van nieuwe accessoires. Aan jou de keuze. Een make-over hoeft niet veel geld te kosten. Lees de tips uit deze blogpost voor een budget verandering van jouw huis.

Schilder of behang je muren

Met het schilderen of behangen van je muren geef je gelijk elke kamer in je huis een geheel andere uitstraling. Het bekleden van je muren geeft sfeer en zorgt ervoor dat elementen uit je interieur goed uitkomen. Je muur verven of behangen kun je gemakkelijk zelf doen. Zo bespaar je geld en heb je budget over voor de rest van de make-over. Het internet staat vol met tips voor het schilderen of behangen van je muren. Die kun je eventueel raadplegen voor het beste resultaat. Een leuke tip is om de muren in je wc te behangen. Op deze plek kun je gemakkelijk gaan voor die ene gewaagde print die je niet zomaar in je woonkamer durft aan te brengen. De wc is een kleiner oppervlak en je wordt er niet de hele dag mee geconfronteerd. Zo kun je rustig uittesten of dit behang misschien ook een optie is om aan te brengen op een grotere muur in je woning.

Verander je schilderijen en posters

Heb jij al jaren dezelfde lijsten met posters of schilderijen aan de muur hangen? Dan wordt het tijd om die eens te veranderen! Natuurlijk hoef je niet gelijk afstand van je geliefde posters te nemen. Een tip is bijvoorbeeld om ze op andere plekken neer te hangen. Zo verplaats je de posters van je slaapkamer gemakkelijk naar je woonkamer én andersom. Wil jij wel iets nieuws aanschaffen om jouw muren op te vrolijken? Kijk dan eens naar een mooi schilderij met allerlei dieren. Deze zijn in kleur of zwart-wit verkrijgbaar. Een veel gekozen optie is het schilderij met een prachtige panter. Dit mooie schilderij geeft een stoere look aan jouw interieur. Er zijn nog veel meer verschillende schilderijen die het interieur in jouw woning compleet maakt.

Verander de kussens van je bank

Een leuke tip waarmee je gelijk meer kleur aan je woonkamer toe kunt voegen, is het veranderen van de kussens op je bank. Je kunt dit eenmalig óf bijvoorbeeld per seizoen doen. Nu nog wat matchende kaarsen op jouw salontafel en je make-over is wat ons betreft geslaagd!