Wonen
De woonkamer van je dromen met de juiste kantafwerking

De woonkamer van je dromen met de juiste kantafwerking

Jouw woonkamer heeft een make-over nodig. Of het nu een oude ruimte is waar al heel lang niets aan gedaan is, of dat je bijna bent waar je wil zijn; er is nog wat werk nodig. Dat is duidelijk. Dus, laten we het nog allemaal een keer nalopen, van het allereerste idee tot die mooie Hotan accentpanelen en de perfecte kantafwerking. Alles, van A tot Z. 

De eerste helft

Eigenlijk voordat je begint met door catalogi bladeren; voordat je een nieuwe bank koopt of je muren afplakt om te gaan schilderen in die ene kleur die je al weken aanstaart; voor je dat alles gaat doen, is het goed om eerst een plan te maken. Het plan voor je ideale woonkamer zou gebouwd moeten zijn rondom twee vragen. Ten eerste: wat moet de functie van jouw woonkamer zijn? Dat klinkt misschien als een overbodige vraag. “Heeft elke woonkamer niet dezelfde functie?”, hoor ik je denken, maar niets is minder waar. Stel je een woonkamer voor met als primaire functie ontspanning, én nu eentje met als primaire functie het ontvangen van en cateren tot andere mensen. Twee andere ruimtes, toch? De tweede belangrijke vraag is: wat moet de sfeer zijn van mijn woonkamer? Wil je voor gezelligheid en huiselijkheid gaan, of juist een moderne, strakke sfeer die luxe en rust ademt? 

Details die belangrijk zijn 

Als het goed is heb je die twee vragen beantwoordt voordat je aan deze alinea begon. Je hebt nu dus een idee van de primaire functie én de sfeer van je woonkamer. Het fijne aan iets als Hotan accentpanelen, is dat ze bij bijna elke woonkamer, functie én sfeer kunnen passen. Eikenhouten, akoestisch fijne panelen in je woonkamer is eigenlijk altijd een goed idee, en al helemaal met die kantafwerking. Daar zit het hem vooral in; details. Ons advies? Zoek de grote verandering in je woonkamer niet in het grote, maar in het kleine. Verander de kleuren, verander de accessoires en introduceer een duidelijk accent waar het oog meteen naartoe getrokken wordt. Onderschat ook niet het belang van goede verlichting. Te warm of, vooral, te koud licht kan een sfeer breken. Al deze dingen zijn details, maar alles samen maakt een goede woonkamer.  

Hopelijk heb je iets aan deze tips en kun je nu zelf aan de slag met het maken van een eigen plan. Ga online altijd op onderzoek uit voordat je een dergelijke aankoop doet. Laat je informeren en bekijk voorbeelden, dan komt het helemaal goed!