Wonen
Besparen op je (energie)kosten? Drie redenen waarom led TL buizen de juiste keuze zijn

Besparen op je (energie)kosten? Drie redenen waarom led TL buizen de juiste keuze zijn

Led TL buizen zien we vaak in kantoorpanden, winkels en parkeergarages, maar deze zijn ook zeer handig en voordelig voor in je huis. Zo komen deze steeds vaker voor in de schuur, op zolder en passen de kleine led TL buizen van 60 cm ook makkelijk in gang- of kledingkasten. Naast dat deze zeer functioneel zijn, bespaar je ook een hoop geld. Zo bespaar je direct op je energiekosten en is het ook een slimme langetermijninvestering. 

Tip 1: Led TL buizen zijn laag in verbruik

Met led TL buizen bespaar je een hoop geld op je energiekosten. Al helemaal in vergelijking met conventionele TL buizen. Bij deze buizen wordt het grootste gedeelte van de elektriciteit omgezet in warmte in plaats van licht. Dankzij de led technologie zetten de led TL buizen bijna alle elektriciteit om in licht. Hierdoor verbruiken ze een stuk minder energie en profiteer je nog steeds van dezelfde lichtopbrengst als bij traditionele TL buizen. Zo bespaar je tot wel 70% op je energiekosten en zal je energierekening een stuk lager uitvallen. 

Tip 2: Nog meer besparen op energiekosten door een led TL armatuur met sensor 

Je bespaart nog meer geld met led TL lamp armaturen met sensor in je huis. Dit zijn led TL buizen met een behuizing. Deze armaturen hebben alle voordelen van led TL buizen én zijn daarnaast voorzien van een sensor. Dankzij de sensor gaat de lamp alleen branden als de sensor iets registreert. Wat de sensor registreert kan heel verschillend zijn, want er zijn verschillende sensortypes. De meest voorkomende sensoren bij led TL armaturen zijn: 

  • Bewegingssensor: deze sensor zorgt ervoor dat de lamp alleen brandt als er beweging wordt gedetecteerd. Bij veel bewegingssensoren is het mogelijk om de gevoeligheid van de sensor aan te passen. Zo kun je zelf bepalen hoe snel deze beweging detecteert. 

  • Lichtsensor: deze sensor registreert hoeveel licht er in de ruimte aanwezig is en zorgt ervoor dat de lamp alleen aangaat als het te donker is.  

Door een led TL armatuur met een sensor brandt de lamp dus nooit onnodig lang en dat bespaart je een hoop geld op de energiekosten.  

Tip 3: Lage onderhoudskosten en lange levensduur van led TL buizen 

Het aanschaffen van led TL buizen is op lange termijn zeer voordelig. Reguliere TL buizen hebben vaak een levensduur van 10.000 branduren, terwijl led TL buizen soms al een levensduur hebben van 75.000 branduren. Zo gaat deze al tot 25 jaar lang mee (op basis van 8 branduren per dag). Na het monteren hoeft u de lamp dus lang niet te vervangen, dat is pas echt voordelig. 

Daarnaast heb je in al deze jaren amper onderhoudskosten. Voor het installeren van een led TL buis of een led TL lamp met armatuur is namelijk geen led starter of voorschakelapparaat nodig. Als deze er niet zijn, betekent dat natuurlijk ook dat deze niet kapot kunnen gaan. Het enige wat gedaan moet worden voor de beste lichtopbrengst, is het afnemen van de buis. Dit kost je alleen een paar seconden van je tijd. 

Met led TL buizen bespaar je dus een hoop geld op de kosten. Dit zie je direct terug in je energiekosten en dankzij de lange levensduur en lage onderhoudskosten is het ook zeer voordelig op lange termijn. Dat is fijn voor de portemonnee!