Dick Akkerhuis Fotografie | Timelapse Fotografie

Timelapse Fotografie

Dick Akkerhuis Fotografie

Wekker | De Tijd Vliegt

De afspeelsnelheid op 300% gezet, zodat de uren vooruit afspelen en de secondewijzer achteruit lijkt te gaan.Lisser Poelpolder | Pony's

Grazende pony's, 3e Poellaan Lisse.

De Lisserpoelpolder is een polder en een voormalig waterschap in de provincie Zuid-Holland in de gemeenten Lisse en Sassenheim. Het waterschap was verantwoordelijk voor de drooglegging (voltooid in 1624) en later de waterhuishouding in de polder.

Bron: WikipediaPoldermolen | Hoop Doet Leven

Hoop Doet Leven is een poldermolen in Voorhout. Oorspronkelijk stond deze grondzeiler in Rijnsburg, waar hij werd gebouwd ten behoeve van de bemaling van de polder Kamphuizen. De molen heeft een ijzeren scheprad buiten de molen, dat half is overkapt.

Door uitbreiding van de bloemenveiling Flora was er voor de molen geen ruimte meer. In 1999 is de molen dan ook verplaatst naar de polder Elsgeest, waar hij op 11 november 2000 in bedrijf werd gesteld. De molen bemaalt nu op vrijwillige basis de polder Elsgeest. Opmerkelijk detail: Hoop Doet Leven werd op het moment dat de molen een halve meter boven de grond hing eigendom van de Rijnlandse Molenstichting. De molen was toen geen onroerend goed meer en viel daarmee onder een gunstiger belastingtarief.

De molen heeft de status rijksmonument. Hoop Doet Leven is meestal op zaterdagen tussen 12:00 en 15:00 te bezoeken.

Bron: WikipediaVoorhout | Avondrood

Dit filmpje is slechts 11 seconden lang en laat zien hoe een timelapse er uit kan zien inclusief titel en aftiteling en voorzien van muziek.